В Пресс-центре ЛІГАБізнесІнформ
 
Информационное агентство ЛIГАБiзнесIнформ получило золотую медаль "ЗНАК КАЧЕСТВА"

Интернет-конференция Константина Ващенко, и.о. главы Госкомпредпринимательства Украины

13.07.2007

13 июля 2007 г. гостем портала ЛІГА.net был и.о. председателя Государственного комитета по вопросам регуляторной политики и предпринимательства Украины Константин Ващенко. В ходе on-line общения с посетителями портала речь шла, конечно же, о развитии малого и среднего бизнеса, а также о законодательных новшествах, влияющих на жизнь предпринимательства в нашей стране.

...

Після набрання чинності Закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", що відбудеться 26 грудня цього року, підприємець отримає право фіксувати аудіо- та відеозасобами дії представників органів контролю під час проведення перевірки. На наш погляд, це є одним з ефективних засобів зменшення тиску на бізнес і захисту підприємцями своїх прав.

 

Коли в Україні можна буде зареєструвати власну компанію за півгодини через Інтернет, маючи при собі кредитну картку і посвідчення особи?
Питання спрощення реєстраційних процедур залишається на порядку денному. Я думаю, до кінця поточного року у нас вже буде побудована система реєстрації в режимі on-line. Зареєструватися за півгодини не обіцяю, а за годину-дві - цілком реально.

 

Нажаль, проект Податкового кодексу, який пройшов всі стадії обговорення і в експертному, і в громадському середовищі, який має створити нову базу для формування бюджету і, власне кажучи, для формування ідеології економічного розвитку України, навряд чи побачить життя в цьому році. Принаймні, Держбюджет на 2008 рік, очевидно, буде формуватися на старих податкових засадах. Але обіцяю, що ми ще раз звернемось до Державної податкової адміністрації з пропозиціями щодо спрощення стосунків між підприємцями і органами податкових служб, зокрема, накладних ПВД.

 

Сьогодні в Україні побудована сучасна система реєстрації суб’єктів господарювання, запроваджено принцип "єдиного вікна". Принаймні, скарг від підприємців, особливо якщо порівняти з минулими роками, на складність саме реєстраційної процедури практично немає. Підприємець здає документи державному реєстратору, а далі вже реєстратор в електронному режимі здійснює обмін даними з органами статистики, податковими, соціальними фондами. Впродовж одного дня підприємець вже може отримати свідоцтво про реєстрацію.

Впевнений, що стратегія Держкомпідприємництва залишиться незмінною незалежно від того, хто буде очолювати комітет або яка з політичних сил візьме на себе відповідальність за його роботу. Моя впевненість ґрунтується на тому, що ті закони, які нам вдалося провести через парламент, в останні роки знаходили абсолютну підтримку в залі, незалежно від фракційної, політичної або якоїсь іншої приналежності депутатів.

Более подробно ознакомиться с ответами и.о. председателя Госкомпредпринимательства на поступившие от посетителей портала ЛІГА.net вопросы можно здесь >>>


ЛIГАБiзнесIнформ
Информационное агентство
www.liga.net
blog comments powered by Disqus

Возврат к списку